MediaWatch

Analyse: 29 pct bruger adblocker på computeren

Næsten hver tredje dansker blokerer annoncer på desktop, mens tallet er noget lavere for mobiltelefoner, viser undersøgelse. De danske tal er i den lave ende set i nordisk perspektiv.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

29 pct. af danskerne bruger adblocker på deres computer, mens det tilsvarende tal for mobiltelefoner er 8 pct. Det viser en undersøgelse fra analysefirmaet Mediavision, der bygger på svar fra 1100 tilfældigt udvalgte danskere.

Undersøgelsen viser, at svenskerne er det nordiske folkefærd, der i højest grad benytter sig af adblocker. Som grafikken herunder viser, er tallene 37 og 11 pct. for hhv. desktop og mobil.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs