MediaWatch

Cyber-stjerne får 22,3 mio for reklamespot

Ved en auktion i Kina betalte en kosmetikvirksomhed mere end håndører for at få markedsføring hos et kinesisk internetfænomen.

Foto: Alexander F. Yuan/AP/Arkiv

Den kinesiske cyber-kendis Papi Jiang skrev historie for Kinas sociale medier, da den flere virksomheder overbød hinanden i en auktion over et reklamespot bragt i forbindelse med hendes virtuelle videoshow. Det skriver Berlingske Business.

Auktionen blev streamet live på nettet, så online-købere også kunne være med. I løbet af kun syv minutter var startprisen skudt i vejret fra 220.000 kr. til den endelige pris på 22,3 mio. kr.

Vinderbuddet kom fra kosmetikvirksomheden Lili & Beauty, der forhandler flere globale mærker såsom Max Factor i Kina. Ifølge Berlingske Business udtalte direktøren for virksomheden efterfølgende, at prisen for markedsføringen hos Papi Jiang bestemt ikke var for høj.

Det skal bl.a. ses i forbindelse med, at internet-stjernen i løbet af få måneder har fået flere end 12 mio. følgere på hendes Weibo-konto, der minder om en kinesisk udgave af Twitter. Hendes videoer fra Youku, der er Kinas svar på Youtube, er blevet set mere end 100 mio. gange.

Det førte bl.a. til, at en gruppe investorer tidligere i april betalte 12 mio. kr. for 12 pct. af virksomheden Papi Jiang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs