MediaWatch

Iagttager: Instant Articles er kompleks for store medier

Små medier og bloggere får pludseligt lettere adgang til eksponering, mens større mediehuse har udsigt til at overdrage magt til Facebook uden at vide, om Instant Articles kan lønne sig, mener medieiagttager.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

Facebooks Instant Articles går i luften tirsdag for alle udgivere. Som MediaWatch har skrevet tidligere, vælger flere danske medier at stå på sidelinjen og se, hvordan den indledende runde for Instant Articles udspiller sig.

Jan Birkemose, der bliver ny journalistisk fellow ved SDU og bl.a. skal undersøge mediernes afgivelse af magt til Facebook, forudser heller ikke, at der vil ske et pludseligt ryk i brugen af platformen herhjemme. Det er for teknisk krævende, og så er der nogle medier, der har mere at miste end andre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs