MediaWatch

Politiken skifter betalingsmur: Dropper artikelloft

Avisen går væk fra den såkaldte metered model, hvor et fast antal artikler er gratis hver måned, og laver i stedet ny model i stil med andre dagblade.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/arkiv

Politiken sadler om på sit digitale indhold. Tidligere har avisen benyttet sig af den såkaldte metered model, hvor et antal artikler er gratis hver måned for alle brugere. Men det er slut nu, skriver Politiken i en pressemeddelelse.

I stedet vil en del af indhold på pol.dk fremover være dedikeret til abonnenterne.

"Vores mål er at få flere læsere, der læser mere på politiken.dk. Samtidig vil vi  styrke salget af vores indhold. Derfor gør vi det mere tydeligt, hvad man får for pengene i et digitalt abonnement," siger chefredaktør Bo Lidegaard.

Politiken oplyser i samme ombæring, at avisen har 35.000 digitale abonnenter. Desuden har alle abonnenter på avisen adgang til den digitale del af Politikens univers, og i alt er der 85.000 betalende brugere på politiken.dk hver måned. Ifølge Bo Lidegaard er tallene de højeste nogensinde i Politikens historie.

Han fortæller videre, at en del af grunden til den nye betalingsmur også bunder i, at det faste antal gratis artikler har lagt en dæmper på brugernes læselyst.

"Det er vores erfaring, at en del læsere holdt igen med deres læsning på politiken.dk, også inden de faktisk ramte artikelloftet. Nu håber vi, at læserne igen vil lade sig styre at deres lyst til at læse," siger Bo Lidegaard.

Politiken har i et års tid kørt med "Dit Politiken", hvor brugere, der har et login til politiken.dk, får præsenteret indhold specielt rettet mod den enkelte bruger. Den model holder Politiken fast i.

Mere fra MediaWatch

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs