MediaWatch

Politiken med i nyt europæisk medienetværk

10 europæiske medier går sammen om at levere dybdeborende journalistik på tværs af landegrænser. Politiken er med fra Danmark.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Under rubrikken "Terrorvåben flyder frit i EU" kunne Politiken i fredags fortælle, at våbnene, som militante islamister har brugt til at dræbe 150 mennesker i Europa siden terrorangrebet på Charlie Hebdo, er blevet transporteret lovligt frem og tilbage over grænserne inden for EU på grund af manglende lovgivning.

Artiklen er et resultat at et nyt samarbejde mellem europæiske medier, som Politiken er en del af.

European Investigative Collaboration (EIC) hedder det og består af 10 medier. Formålet er at sætte de grænseoverskridende historier på dagsordenen og ved hjælp af en fælles researchindsats komme dybere i afdækningen af historierne.

"Denne historie (om terrorvåbnene, red.), som for første gang kortlægger dødbringende våbens vej til terrorangrebene i Paris i januar og november i fjor, og afslører EU’s manglende reaktion på advarsler, er første resultat af samarbejdet," skriver Politiken.

Udover Politiken er tyske Der Spiegel, Le Soir fra Belgien, Mediapart fra Frankrig, italienske L’Espresso, El Mundo fra Spanien, Newsweek i Serbien, østrigske Falter og The Black Sea /CRIJ fra Rumænien med i samarbejdet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs