MediaWatch

Politiken med i nyt europæisk medienetværk

10 europæiske medier går sammen om at levere dybdeborende journalistik på tværs af landegrænser. Politiken er med fra Danmark.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Under rubrikken "Terrorvåben flyder frit i EU" kunne Politiken i fredags fortælle, at våbnene, som militante islamister har brugt til at dræbe 150 mennesker i Europa siden terrorangrebet på Charlie Hebdo, er blevet transporteret lovligt frem og tilbage over grænserne inden for EU på grund af manglende lovgivning.

Artiklen er et resultat at et nyt samarbejde mellem europæiske medier, som Politiken er en del af.

European Investigative Collaboration (EIC) hedder det og består af 10 medier. Formålet er at sætte de grænseoverskridende historier på dagsordenen og ved hjælp af en fælles researchindsats komme dybere i afdækningen af historierne.

"Denne historie (om terrorvåbnene, red.), som for første gang kortlægger dødbringende våbens vej til terrorangrebene i Paris i januar og november i fjor, og afslører EU’s manglende reaktion på advarsler, er første resultat af samarbejdet," skriver Politiken.

Udover Politiken er tyske Der Spiegel, Le Soir fra Belgien, Mediapart fra Frankrig, italienske L’Espresso, El Mundo fra Spanien, Newsweek i Serbien, østrigske Falter og The Black Sea /CRIJ fra Rumænien med i samarbejdet.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs