MediaWatch

Eniro udskifter hele bestyrelsen

Samtlige bestyrelsesmedlemmer i Eniro ønsker ikke genvalg, og derfor er fire nye medlemmer kørt i stilling.

Jens Panduro/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv

Der er udsigt til total udskiftning i Eniros bestyrelse. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

De fem nuværende bestyrelsesmedlemmer ønsker ikke at genopstille, og derfor foreslår Eniros nomineringskomite, at der vælges fire nye medlemmer, når selskabet holder generalforsamling 27. april.

Eniro har været igennem et par turbulente år. Bl.a. blev den tidligere topchef Johan Lindgren fyret i august 2014, og flere nedjusteringer har siden ramt selskabet, der også har gennemført sparerunder.

"Eniros bestyrelse har haft en ekstraordinær arbejdsbyrde igennem flere år, hvilket har stillet store krav til medlemmerne, og nomineringskomiteen er blevet gjort opmærksom på behovet for at finde en helt ny bestyrelse. Vi foreslår, at bestyrelsen består af fire medlemmer med store kompetencer og relevant erfaring," udtaler Pehr-Olof Malmström, formand for Eniros nomineringskomite, om bestyrelsesudskiftningen i fondsbørsmeddelelsen.

Til at lede bestyrelsen foreslår nomineringskomiteen Björn Björnsson som formand. Han har en lang række af både nuværende og tidligere bestyrelsesposter på sit cv. Komiteen foreslår, at de tre øvrige nye bestyrelsesmedlemmer bliver Ola Salmén, Joachim Berner og Örjan Frid.

Eniro er noteret på børsen i Stockholm og har aktiviteter i bl.a. Danmark, Sverige, Norge og Polen. Selskabet har dansk topchef i form af Stefan Kercza.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere