MediaWatch

Politiken får kritik af Pressenævnet

Pressenævnet kritiserer Politiken.dk for mangelfuld rettelse af netartikel, der var baseret på falsk opslag på Facebook.

Foto: Jens Dreslnig/Polfoto

18. december bragte Politiken.dk artiklen ”Ugen på nettet: Surt opstød fra en DF-vælger gik viralt – men viste sig at være snyd”. Den historie er nu blevet genstand for kritik fra Pressenævnet.

Artiklen omhandlede et falsk Facebook-opslag, der hævdede, at muslimer fik fortrinsret i supermarkeder. I artiklen kædede Politiken.dk den falske Facebook-profil sammen med en navngiven person – uden at have konfronteret vedkommende med informationerne inden publicering.

Den omtalte person klagede efterfølgende over artiklen, hvorefter Politiken rettede den oprindelige historie. Pressenævnet kritiserer dog Politiken for ikke at have gjort artiklens oprindelige læsere opmærksomme på de forkerte oplysninger.

”Læsere af den oprindelige artikel med fejlen kan ikke forventes på ny at klikke ind på artiklen og på den måde blive gjort bekendt med rettelsen. Disse læsere har således ikke fået tilstrækkelig mulighed for at blive opmærksom på rettelsen, som derfor – i tillæg til artiklen med den indarbejdede rettelse – burde have været bragt særskilt på websitet som en nyhed med samme placering som den oprindelige artikel. Da det ikke skete udtaler Pressenævnet kritik af politiken.dk for en utilstrækkelig rettelse,” skriver Pressenævnet i sin begrundelse.

I afgørelsen gør Pressenævnet desuden opmærksom på, at nævnet ikke har taget stilling til, hvorvidt klageren står bag den falske Facebook-profil eller ej.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs