MediaWatch

Politiken får kritik af Pressenævnet

Pressenævnet kritiserer Politiken.dk for mangelfuld rettelse af netartikel, der var baseret på falsk opslag på Facebook.

Foto: Jens Dreslnig/Polfoto

18. december bragte Politiken.dk artiklen ”Ugen på nettet: Surt opstød fra en DF-vælger gik viralt – men viste sig at være snyd”. Den historie er nu blevet genstand for kritik fra Pressenævnet.

Artiklen omhandlede et falsk Facebook-opslag, der hævdede, at muslimer fik fortrinsret i supermarkeder. I artiklen kædede Politiken.dk den falske Facebook-profil sammen med en navngiven person – uden at have konfronteret vedkommende med informationerne inden publicering.

Den omtalte person klagede efterfølgende over artiklen, hvorefter Politiken rettede den oprindelige historie. Pressenævnet kritiserer dog Politiken for ikke at have gjort artiklens oprindelige læsere opmærksomme på de forkerte oplysninger.

”Læsere af den oprindelige artikel med fejlen kan ikke forventes på ny at klikke ind på artiklen og på den måde blive gjort bekendt med rettelsen. Disse læsere har således ikke fået tilstrækkelig mulighed for at blive opmærksom på rettelsen, som derfor – i tillæg til artiklen med den indarbejdede rettelse – burde have været bragt særskilt på websitet som en nyhed med samme placering som den oprindelige artikel. Da det ikke skete udtaler Pressenævnet kritik af politiken.dk for en utilstrækkelig rettelse,” skriver Pressenævnet i sin begrundelse.

I afgørelsen gør Pressenævnet desuden opmærksom på, at nævnet ikke har taget stilling til, hvorvidt klageren står bag den falske Facebook-profil eller ej.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs