MediaWatch

Danske Medier i hård kritik af Pressenævnet

Kendelse om retten til at blive glemt er et vildskud fra Pressenævnet, mener Danske Medier. Pressenævnet siger, at det blot følger vejledningen til reglerne.

De private mediers interesseorganisation Danske Medier langer kraftigt ud efter Pressenævnets nye kendelse om retten til at blive glemt på nettet, skriver Journalisten.

I en kendelse får Jyllands-Posten kritik af Pressenævnet, fordi avisen ikke vil fjerne navnet på en advokat i en 11 år gammel historie, hvor han nævnes som ét af flere bestyrelsesmedlemmer, der har modtaget en dom.

"Det er et vildskud fra Pressenævnet, og det var bestemt ikke det, vi havde i tankerne, da vi justerede reglerne," siger Holger Rosendal, chefjurist i Danske Medier, til Journalisten.

Ifølge Danske Medier bør det kun være i helt ekstraordinære tilfælde, at navne bør slettes fra gamle artikler. Næstformand i Pressenævnet, advokat Martin Lavesen, siger til Journalisten, at nævnet arbejder ud fra den gældende vejledning til regelerne.

Jyllands-Posten er uenig i kendelsen, men har efterfølgende valgt at slette advokatens navn i den gamle artikel.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere