MediaWatch

Kritik af politiets indsats mod netpirateri

Det står sløjt til med politiets indsats mod film- og musikpirateri, lyder kritik fra Rettighedsalliancen.

Foto: Ole Steen/Polfoto/Arkiv

Det har fortsat alt for få konsekvenser for både brugere og bagmænd, når de krænker ophavsretten gennem brug af ulovlige film- og musiktjenester på internettet.

Kritikken kommer fra Rettighedsalliancen, der repræsenterer mere end 85.000 danske rettighedshavere inden for film-, musik- og designbranchen. Det skriver Politiken. I et åbent brev til Rigsadvokaten kritiserer rettighedsorganisationen politiets indsats på området.

I 2013 meddelte Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, i daglig tale kendt som Bagmandspolitiet, at man ville skærpe indsatsen mod pirattjenesterne, der lader brugere ulovligt se og downloade film og musik på internettet. Siden da er der dog sket alt for lidt, mener Rettighedsalliancen.

”Der er ikke fulgt handlinger eller ressourcer med det, man siger, bliver prioriteret,” siger direktør Mette Fredenslund fra Rettighedsalliancen til Politiken.

Organisationen har siden 2013 anmeldt 40 sager om piratkopiering. Der er afsagt dom i fem af sagerne, hvoraf en er endt med et bødeforlæg, men ingen af disse sager omhandler digital piratkopiering. Af de 40 anmeldelser er 15 sager fortsat uafsluttede, mens 18 anmeldelser er afsluttet uden dom.

Den manglende indsats får Socialdemokraterne til at kræve en redegørelse for indsatsen mod piratkopiering fra justitsminister Søren Pind (V). Samtidig vil Socialdemokraterne have overblik over, hvad ministeren vil gøre for at sikre indsatsen fremadrettet.

Ifølge Politiken har anklagemyndigheden, der repræsenterer Rigsadvokaten, ikke ønsket at kommentere sagen, før justitsminister Søren Pind har givet svar på udvalgsspørgsmålet.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs