MediaWatch

Kritik af politiets indsats mod netpirateri

Det står sløjt til med politiets indsats mod film- og musikpirateri, lyder kritik fra Rettighedsalliancen.

Ole Steen/Polfoto/Arkiv
Foto: Ole Steen/Polfoto/Arkiv

Det har fortsat alt for få konsekvenser for både brugere og bagmænd, når de krænker ophavsretten gennem brug af ulovlige film- og musiktjenester på internettet.

Kritikken kommer fra Rettighedsalliancen, der repræsenterer mere end 85.000 danske rettighedshavere inden for film-, musik- og designbranchen. Det skriver Politiken. I et åbent brev til Rigsadvokaten kritiserer rettighedsorganisationen politiets indsats på området.

I 2013 meddelte Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, i daglig tale kendt som Bagmandspolitiet, at man ville skærpe indsatsen mod pirattjenesterne, der lader brugere ulovligt se og downloade film og musik på internettet. Siden da er der dog sket alt for lidt, mener Rettighedsalliancen.

”Der er ikke fulgt handlinger eller ressourcer med det, man siger, bliver prioriteret,” siger direktør Mette Fredenslund fra Rettighedsalliancen til Politiken.

Organisationen har siden 2013 anmeldt 40 sager om piratkopiering. Der er afsagt dom i fem af sagerne, hvoraf en er endt med et bødeforlæg, men ingen af disse sager omhandler digital piratkopiering. Af de 40 anmeldelser er 15 sager fortsat uafsluttede, mens 18 anmeldelser er afsluttet uden dom.

Den manglende indsats får Socialdemokraterne til at kræve en redegørelse for indsatsen mod piratkopiering fra justitsminister Søren Pind (V). Samtidig vil Socialdemokraterne have overblik over, hvad ministeren vil gøre for at sikre indsatsen fremadrettet.

Ifølge Politiken har anklagemyndigheden, der repræsenterer Rigsadvokaten, ikke ønsket at kommentere sagen, før justitsminister Søren Pind har givet svar på udvalgsspørgsmålet.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere