MediaWatch

Ulovlig streamingtjeneste vender tilbage fra de døde

Pirat-tjenesten Popcorn Time er tilbage i en ny udgave, efter hjemmesiden blev lukket ned i efteråret.

Det blev fejret som en stor sejr for filmselskabere og lovlige streamingtjenester, da det ulovlige pirat-site Popcorn Time lukkede i slutningen af oktober sidste år. Noget tyder dog på, at sejren blev fejret for tidligt. Tidligere i dag dukkede den ulovlige tjeneste nemlig op igen - og tilmed i en opdateret version. Det skriver TNS.

Hvem der står bag tilbagekomsten er imidlertid ikke klart. Ifølge hjemmesiden TorrentFreak nægter centrale personer fra holdet bag den tidligere udgave af Popcorn Time at have noget med den nye version at gøre.

Uanset hvem der står bag relanceringen, bør de ikke være i tvivl om, at tjenesten er ulovlig. I august foretog politiet en ransagning og lukkede to tjenester, der ledte videre til Popcorn Time, og to mænd er i dag sigtet i sagen.

"Skulle Popcorntime.io opstå igen i en ny form, er det derfor tydeligt, at de vælger at være kriminelle. Og det er derfor, det er blevet farligere at være bagmand i dag," udtalte direktør i Rettighedsalliance, Maria Fredslund, i forbindelse med lukningen af sitet i oktober sidste år.

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere