MediaWatch

Advokat: Tæt på stævninger i piratsager

Der mangler praksis med retssager mod netpirater, og advokat er "meget tæt på" at tage det første skridt i den retning.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Der kan snart begynde at rulle sager mod net-pirater, der mistænkes for ulovligt at downloade film. Til Berlingske fortæller Jeppe Brogaard Clausen, advokat og partner i advokatfirmaet Njord, at man er tæt på at tage de første skridt i den retning.

"Vores fornemmeste opgave er at få disse sager løst uden for retten. Men omvendt er der også behov for at få noget praksis på området. Den seneste afgørelse er fra 2008 og baserer sig på en sag fra 2004, og siden er der sket rigtig meget i udviklingen på internettet og de sociale medier. Lige nu har vi et par sager, som det ville være fint at få en dommer til at se på, og hvor vi er meget tæt på at udtage stævning," siger Jeppe Brogaard Clausen til Berlingske.

Njord er ét af to advokatselskaber, som det tidligere på ugen kom frem, at forbrugere har klaget over til Forbrugerombudsmanden. Anledningen er den, at advokatfirmaerne, der ud over Njord tæller Opus Law, på vegne af distributører og producenter har sendt breve til danskere, hvis IP-adresser mistænkes for at være blevet brugt til ulovlig download af film.

I brevene står der ifølge Forbrugerombudsmanden, at "forbrugerne får derfor mulighed for at betale et beløb, typisk i størrelsen 1.500-2.200 kr., som en slags godtgørelse eller forlig, mod at sagen lukkes," skrev Forbrugerombudsmanden tidligere på ugen i en pressemeddelelse.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs