MediaWatch

Mediemilliardær holder sig ude af amerikansk valgkamp

Trods forlydener om det modsatte vil Michael Bloomberg ikke forsøge at blive USA's næste præsident.

Foto: Bebeto Matthews/AP/Polfoto/Arkiv

Michael Bloomberg, der bl.a. har stiftet Bloomberg News og er topchef i Bloomberg, stiller ikke op til det kommende præsidentvalg i USA. Det skriver han i et indlæg på Bloomberg.

Milliardæren har tidligere været borgmester i New York og har en fortid som både republikaner og demokrat. Og han er særligt bange for at stjæle stemmer fra Demokraternes kandidat til valget, så det ender med republikansk sejr til præsidentvalget.

"Som valgkampen står nu med Republikanerne i spidsen for begge kamre, er der en god chance for, at mit kandidatur kunne føre til et valg af Donald Trump eller senator Ted Cruz (republikanske præsidentkandidater, red.). Det er en risiko, som jeg ikke kan løbe med god samvittighed," skriver Michael Bloomberg om sin beslutning.

Den 74-årige mediedirektør var borgmester i New York fra 2002 til 2013. De første omkring seks år var det som republikaner og den resterende del af perioden som uafhængig.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs