MediaWatch

Aller: Lovende annoncesalg på Instant Articles

Selvom Aller lader Facebook tage en andel af annoncesalget på Instant Articles, tegner salget lovende.

Som et af de første nordiske medier hoppede Allers norske avis Dagbladet med på Facebooks nyhedsplatform Instant Articles. Og førstehåndindtrykket har ikke skræmt Dagbladet, hvor særligt annonceindtægterne tegner sig positivt, skriver Kampanje.

"Det ser lovende ud for annonceindtægterne. Det har ikke givet synlig effekt på trafikken, og hypotensen om, at artiklerne bliver mere delt, har vi ikke set noget til," siger digital direktør i Aller, Stephan Granhaug, til Kampanje.

Aller har indtil nu ladet Facebook stå for annoncesalget. Men selvom det betyder, at Facebook tager en bid af salget, er "nettosummen" fornuftig, siger Jan Thoresen, digital redaktør i Aller Media.

Foreløbigt er det kun Dagbladets magasinindhold, som publiceres på Instant Article. Det skyldes, at det kræver mindre arbejde at tilpasse magasinartiklerne til Instant Articles format. Men snart begynder Dagbladet også at publicere nyhedsartikler på Facebook for at sætte mere fart på trafikken.

Dagbladet vil evaluere brugen af Instant Articles, når de rammer en million sidevisninger.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere