MediaWatch

Facebook ruller annonceplatform til mobilsider ud

Annoncesystem fra det sociale medie, som hidtil har været forbeholdt apps, udvides nu til mobilsider.

Matt Rourke
Foto: Matt Rourke

Hidtil har Facebooks annonce-system Audience Network værer forbeholdt apps, men nu ruller det sociale medie også systemet ud til mobilsider, skriver Business Insider.

Med Audience Network giver Facebook annoncører muligheden for at sprede deres annoncer til apps og mobilsider, som ikke tilhører Facebook. Systemet bruger Facebooks data til at målrette annoncerne.

Udvidelsen til mobilsider sker efter ønske fra udgivere og de 2,5 mio. annoncører, som allerede bruger Audience Network, siger Facebooks chef for annonceteknologi Brian Boland, der ikke lader sig skræmme af, at Facebooks egne undersøgelser viser, at størstedelen af medieforbruget på smartphones sker via apps.

"Hvis du ser på antallet af sider, er der 3,5 gange flere sider, end der er apps til mobilen," siger Brian Boland til Business Insider.

Audience Network er en konkurrent til tilsvarende systemer hos konkurrenterne Google, AOL og andre, mindre mobilannonce-netværk. Audience Networks fordel er, at det trækker på mere end 1,5 mia. Facebook-brugere.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere