MediaWatch

Forbrugerombudsmand politianmelder mediebureau

Opslag på en kendt sangerindes Instagram-profil var skjult reklame, mener Forbrugerombudsmand, der har meldt mediebureau og annoncør til politiet.

Syv gange kunne følgerne af en kendt dansk sangerindes Instagram-profil se billeder med henvisning til Pepsodent-tandpasta – vel at mærke uden at det fremgik, at der var tale om reklamer. Det var over grænsen for god markedsføringsskik, mener forbrugerombudsmanden. Derfor er mediebureauet MemeCph og tandpastaproducenten Unilever blevet anmeldt til politiet, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

”Forbrugerne må ikke være i tvivl, når de ser en reklame. I denne sag var opslagene på Instagram ikke tydeligt markeret som reklame, og de stod desuden sammen med sangerindens private opslag. Det gjorde det rigtigt svært for læserne at se, at det var en reklame for Pepsodent. På den baggrund har vi nu politianmeldt Unilever og MemeCph,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Sangerinden og hendes manager er ikke blevet meldt til politiet i forbindelse med sagen. Ifølge Forbrugerombudsmanden er hun i stedet blevet oplyst, at man som blogger kan pådrages et strafferetligt ansvar for at overtræde eller medvirke til at overtræde forbuddet mod skjult reklame.

De syv sponsorerede opslag lå ifølge Forbrugerombudsmanden på sangerindens Instagram-profil blandet med hendes personlige opslag i perioden fra omkring 20. januar 2014 til 2. juni 2014.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere