MediaWatch

Forbrugerombudsmand politianmelder mediebureau

Opslag på en kendt sangerindes Instagram-profil var skjult reklame, mener Forbrugerombudsmand, der har meldt mediebureau og annoncør til politiet.

Foto: Karly Domb Sadof/AP/Polfoto/Arkiv

Syv gange kunne følgerne af en kendt dansk sangerindes Instagram-profil se billeder med henvisning til Pepsodent-tandpasta – vel at mærke uden at det fremgik, at der var tale om reklamer. Det var over grænsen for god markedsføringsskik, mener forbrugerombudsmanden. Derfor er mediebureauet MemeCph og tandpastaproducenten Unilever blevet anmeldt til politiet, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

”Forbrugerne må ikke være i tvivl, når de ser en reklame. I denne sag var opslagene på Instagram ikke tydeligt markeret som reklame, og de stod desuden sammen med sangerindens private opslag. Det gjorde det rigtigt svært for læserne at se, at det var en reklame for Pepsodent. På den baggrund har vi nu politianmeldt Unilever og MemeCph,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Sangerinden og hendes manager er ikke blevet meldt til politiet i forbindelse med sagen. Ifølge Forbrugerombudsmanden er hun i stedet blevet oplyst, at man som blogger kan pådrages et strafferetligt ansvar for at overtræde eller medvirke til at overtræde forbuddet mod skjult reklame.

De syv sponsorerede opslag lå ifølge Forbrugerombudsmanden på sangerindens Instagram-profil blandet med hendes personlige opslag i perioden fra omkring 20. januar 2014 til 2. juni 2014.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs