MediaWatch

Twitter er på vej med et langt format

Tweets på 140 tegn får ifølge amerikansk medie snart følgeskab af et nyt format, der bliver op til 70 gange længere.

Foto: Søren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Twitter blev kendt for sin ultrakorte tekster med en begrænsning på 140 tegn, men nu er det sociale medie på vej med et nyt – og væsentligt længere – format. Helt op til 10.000 tegn. Det skriver det amerikanske medie Re/code.

Det nye format bliver efter sigende lanceret i løbet af første kvartal 2016. Ifølge Re/code vil formatet, der internt i Twitter skulle gå under navnet ”Beyond 140”¨, som udgangspunkt ligne de nuværende tweets, hvor man i første omgang kun kan se 140 tegn, men ved at klikke videre skulle det blive muligt at læse mere eller se større billeder.

Da Re/code første gang reporterede om tiltaget i september sidste år, blev ideen modtaget med kritik fra flere kilder, og investorer sendte Twitters aktie i minus. De første tests skulle også vise et faldende brugerengagement i de lange tweets, men det har altså ikke afholdt det sociale medie fra at arbejde videre med formatet.

Twitter har ifølge Re/code ikke ønsket at kommentere på rygterne om det nye format.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs