MediaWatch

Twitter strammer sine debatregler

Efter kritik har Twitter gjort debatreglerne klarere for brugerne. Det skal gøre det sværere for grupper som Islamisk Stat at misbruge det sociale medie.

Foto: Søren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Fremover vil trusler om vold og personlige angreb fører til udelukkelse af brugere på Twitter. Det har det sociale medie gjort klar i et indlæg på selskabets officielle blog. Det skriver The Guardian.

De reviderede regler understreger nu, at ”man må ikke fremme vold mod eller direkte angribe eller true andre mennesker på grund af race, etnicitet, national oprindelse, seksuel orientering, køn, kønsidentitet, religiøst tilhørsforhold, alder, handicap eller sygdom".

Twitter er blevet kritiseret for ikke at slå ned på radikale ytringer fra blandt andre Islamisk Stat, der har benyttet det sociale medie til at komme med trusler og hadske synspunkter.

"Som altid omfavner og tilskynder vi forskellige meninger og overbevisninger, men vi vil fortsætte med at gribe ind på konti, der overskrider grænsen for overgreb," skriver Megan Cristina, direktør for tillid og sikkerhed hos Twitter, i blogposten.

Ifølge The Guardian har IS stået bag mindst 46.000 Twitter-konti alene i perioden fra september til december sidste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs