MediaWatch

Twitter strammer sine debatregler

Efter kritik har Twitter gjort debatreglerne klarere for brugerne. Det skal gøre det sværere for grupper som Islamisk Stat at misbruge det sociale medie.

Foto: Søren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Fremover vil trusler om vold og personlige angreb fører til udelukkelse af brugere på Twitter. Det har det sociale medie gjort klar i et indlæg på selskabets officielle blog. Det skriver The Guardian.

De reviderede regler understreger nu, at ”man må ikke fremme vold mod eller direkte angribe eller true andre mennesker på grund af race, etnicitet, national oprindelse, seksuel orientering, køn, kønsidentitet, religiøst tilhørsforhold, alder, handicap eller sygdom".

Twitter er blevet kritiseret for ikke at slå ned på radikale ytringer fra blandt andre Islamisk Stat, der har benyttet det sociale medie til at komme med trusler og hadske synspunkter.

"Som altid omfavner og tilskynder vi forskellige meninger og overbevisninger, men vi vil fortsætte med at gribe ind på konti, der overskrider grænsen for overgreb," skriver Megan Cristina, direktør for tillid og sikkerhed hos Twitter, i blogposten.

Ifølge The Guardian har IS stået bag mindst 46.000 Twitter-konti alene i perioden fra september til december sidste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs