MediaWatch

Business Insider på partnerjagt i Sverige

Axel Springers amerikanske erhvervsmedie søger partnere til lancering i Sverige, siger Aftonbladets afgående udgiver.

Foto: Markus Schreiber/AP/Polfoto/Arkiv

Det amerikanske erhvervsmedie Business Insider, som for nylig blev købt af tyske Axel Springer for hele 2,3 mia. kr., barsler med planer om at gå ind i Sverige, skriver Breakit.

Oplysningerne stammer fra Aftonbladets afgående udgiver Jan Helin, som gav luft for dem i den seneste afsnit af den svenske podcast "Mattsson Helin".

"Business Insider ved jeg, helt hundrede procent, at de er ude og fiske partnere i Sverige", sagde Jan Helin i podcasten "Mattsson Helin".

Business Insider er allerede tilstede i blandt andet Tyskland og Indien. Går mediet ind i Sverige, vil det betyde øget konkurrence til bla. Bonniers Dagens Industri, Schibsteds Svenska Dagbladet og Breakit.

Tyske Axel Springer købte i slutningen af september sidste år 88 pct. af aktierne i Business Insider for 343 mio. dollar, svarende til 2,3 mia. kr. Axel Springer ejede i forvejen ni pct. af Business Insider, men med opkøbet steg det tyske selskabs ejerandel til 97 pct. De resterende aktier er ejet Jeff Bezos, grundlægger og topchef hos Amazon.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs