MediaWatch

Meningsmålinger har taget overhånd ifølge hver tredje

Hver tredje mener, der er for mange meningsmålinger i medierne, men lige så mange synes, antallet er tilpas, viser en rundspørge.

Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto

Er der for mange meningsmålinger i medierne, der tager pulsen på danskernes holdninger til ditten og datten? Det spørgsmål har DR forsøgt at afklare – med netop en meningsmåling, foretaget af Epinion blandt 1.002 danskere.

Ifølge resultatet mener hver tredje, 34 pct., at der er for mange meningsmålinger i medierne, mens lidt flere, 37 pct. mener, at antallet er tilpas. 22 pct. svarer "ved ikke".

Valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet ser tallene som et vink med en vognstang til medierne om at være opmærksomme på ikke at overgøre brugen af meningsmålinger.

"Det er da klart en overvejelse, medierne må gøre sig. Det her tyder i hvert fald på, at der er et vist mindretal, som synes, at niveauet er for voldsomt nu," siger Rune Stubager, der uddyber, at alarmklokkerne omvendt ikke ringer på højeste niveau, når det stadig er de færreste, der er mætte af meningsmålinger.

Antallet af meningsmålinger er vokset stødt igennem de seneste årtier ikke mindst i forbindelse med folketingsvalg. Ifølge en analyse bragt i juni i Politiken er der fra 1957 til 2015 begået 3.130 meningsmålinger – halvdelen i perioden fra 2001 og frem.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs