MediaWatch

S kræver åbenhed om mediechefers løn

Socialdemokraternes medieordfører opfordrer til, at chefer i private medievirksomheder lægger deres løn frem.

Foto: Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, mener, at mediechefers løn ligesom lønnen for DR's generaldirektør bør lægges frem for offentligheden. Det skriver Altinget.

Medieordføreren vil gøre det til et krav i forhandlingerne om mediestøttereglerne, at medierne skal lægge oplysningerne frem for at kunne få del i mediestøtten.

"Det er helt reelt at stille det krav, når det er skatteyderne, der er med til at betale for en stor del af den virksomhed, der foregår i de private medier. Hvis de på den ene side kræver mere åbenhed af DR, så må de også tage deres egen medicin og lægge tingene frem," siger Mogens Jensen til Altinget.

I sidste måned forsøgte Folketingets Kulturudvalg at få svar fra kulturminister Bertel Haarder (V) på, hvad mediecheferne i en række mediehuse tjener. Det skete med henvisning til, at "staten støtter private danske medier med årligt over 1,2 mia. kr."

Bertel Haarder svarede i sidste uge, at det ikke var muligt at få de pågældende medier, Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, BT, Berlingske og Børsen, til at oplyse aflønningen af cheferne med den forklaring, at "lønningerne til de enkelte medarbejdere er fortrolige".

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs