MediaWatch

S kræver åbenhed om mediechefers løn

Socialdemokraternes medieordfører opfordrer til, at chefer i private medievirksomheder lægger deres løn frem.

Foto: Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, mener, at mediechefers løn ligesom lønnen for DR's generaldirektør bør lægges frem for offentligheden. Det skriver Altinget.

Medieordføreren vil gøre det til et krav i forhandlingerne om mediestøttereglerne, at medierne skal lægge oplysningerne frem for at kunne få del i mediestøtten.

"Det er helt reelt at stille det krav, når det er skatteyderne, der er med til at betale for en stor del af den virksomhed, der foregår i de private medier. Hvis de på den ene side kræver mere åbenhed af DR, så må de også tage deres egen medicin og lægge tingene frem," siger Mogens Jensen til Altinget.

I sidste måned forsøgte Folketingets Kulturudvalg at få svar fra kulturminister Bertel Haarder (V) på, hvad mediecheferne i en række mediehuse tjener. Det skete med henvisning til, at "staten støtter private danske medier med årligt over 1,2 mia. kr."

Bertel Haarder svarede i sidste uge, at det ikke var muligt at få de pågældende medier, Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, BT, Berlingske og Børsen, til at oplyse aflønningen af cheferne med den forklaring, at "lønningerne til de enkelte medarbejdere er fortrolige".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs