MediaWatch

Rapport: Online annoncering vil overgå tv i 2017

Digital medier fortsætter med at vokse som annonceplatform og vil inden for få år overgå tv i reklameomsætning, viser en ny rapport.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Annonceforbruget bevæger sig i én retning; flere investeringer i digitale løsninger.

Det viser en ny rapport ved navn ”Global Media Report 2015” fra McKinsey, som sætter spot på annonceomsætningen på globalt plan.

Samlet set forventer McKinsey, at det globale annoncemarked vil vokse fra 452 mia. dollar (3074 mia. kr.) i 2014 til 594 mia. dollar (4039 mia. kr.) i 2018. Det dækker over annoncering i blandt andet tv, biografer, magasiner og aviser, som ifølge rapporten kan se frem til en årlig vækstrate på 5,6 pct. frem mod 2019.

Rapporten forudser, at annonceinvesteringerne fortsat vil rykke fra traditionelle medieformater til digitale produkter og tjenester i et hastigt tempo. Udgifterne til digital annoncering vil ifølge McKinsey udgøre mere end 50 procent af det samlede annonceomsætning i medier i 2019.

”Digital (annoncering, red.), der består af reklamer på internettet og mobil, vil blive den største reklamekategori i 2017 og overgå tv et år tidligere end hidtil forventet, og mobilannoncering vil mere end fordoble sin andel af det digitale annoncemarked,” skriver McKinsey i rapporten.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs