MediaWatch

DJ kritiserer mediestøtte til Den Korte Avis

Det er problematisk, at Den Korte Avis påny for mediestøtte, selvom mediet flere gange er blev afsløret i at overtræde god presseskik, mener fagforbund.

Netmediet Den Korte Avis er endnu engang blevet tildelt mediestøtte. Fra at modtage 64.000 kr. i år står Den Korte Avis til at modtage 149.000 kr. i 2016.

Men Den Korte Avis er ikke tilmeldt Pressenævnet, og det vækker kritik hos Dansk Journalistforbund, skriver Journalisten.

"Vi mener, at man bør tilmeldes Pressenævnet for at få mediestøtte. Den Korte Avis illustrerer den problematik," siger Lars Werge, formand i Dansk Journalistforbund, til Journalisten.

Dansk Journalistforbund mener, at det er problematisk, fordi både Journalisten og Jyllands-Posten flere gange har afsløret Den Korte Avis i at krænke de presseetiske regler. Derfor mener Dansk Journalistforbund, at politikerne bør overveje at indføre et lovkrav om, at medier skal respektere de presseetiske regler for at få mediestøtte.

Journalisten skriver, at Den Korte Avis ikke er henvendt tilbage på mediets henvendelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs