Politisk flertal: Netmedier skal automatisk tilmeldes Pressenævnet

Kulturministerens ønske om at ændre medieansvarsloven, så rene netmedier også automatisk er underlagt Pressenævnet, har bred opbakning på Christiansborg.
- | Foto: Mik Eskestad/Polfoto
- | Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Netmedier skal ikke kunne bryde de presseetiske regler, uden det har konsekvenser.

Derfor ønsker kulturminister Marianne Jelved (R) medieansvarsloven ændret, så de rene netmedier automatisk er tilmeldt Pressenævnet i modsætning til i dag, hvor det er frivilligt for netmedierne, om de vil tilmelde sig.

Kulturministeriet har efter nytår indledt drøftelser med Justitsministeriet om en lovændring, og det tiltag møder bred opbakning fra begge fløje i Folketinget, skriver Jyllands-Posten.

"Vi skal sikre, at der ikke kommer usandheder frem i mediebilledet, uden at det medfører berigtigelser," siger medieordfører Lars Barfoed (K), der gerne ser ændringen ske så hurtigt som muligt.

Samme melding kommer fra Venstre, Dansk Folkeparti og SF.

I organisationen Danske Medier er man fortsat skeptisk over for forslaget, fordi man mener, at det vil være svært at afgrænse og kategorisere et netmedie.

Blandt de netmedier, der får mediestøtte, er det kun Den korte avis, der i dag ikke er tilmeldt Pressenævnet. Det har rejst kritik af ordningen, fordi det ikke er muligt at klage til Pressenævnet, hvis man mener mediet bryder god presseskik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også