MediaWatch

Medieforsker: DR-login er en vanvittig dårlig ide

Et DR-login vil bla. skabe et "bureaukratisk mareridt" for embedsmændene i Kulturministeriet, og indlede et et ræs mod bunden, mener medieforsker.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Kulturminister Bertel Haarder (V) og de private mediers ønske om, at DR skal gøre det sværere at bruge dr.dk ved at indføre login, er en "vanvittig dårlig ide", skriver medieforsker ved Aarhus Universitet Frands Mortensen i et indlæg på Kommunikationsforum.

"Det gavner ingen at gøre adgangen til DR’s netnyheder besværlig, og det skader borgernes mulighed for på et oplyst grundlag at regere sig selv, hvad der jo er hele ideen med et velfungerende demokrati. Hvis Danske Mediers og Haarders plan lykkes, får vi i stedet et bureaukratisk, bøvlet mareridt, hvor vi i susende fart drøner mod bunden i en punkteret lastbil," skriver Frands Mortensen på Kommunikationsforum.

I indlægget oplister Frands Mortensen fem grunde til, at tvunget DR-login er "en vanvittig dårlig ide". Han mener bla., at et login skaber et "bureaukratisk mareridt" for embedsmændene i Kulturministeriet, som skal udtænke systemer, som hindrer snyd, og at et login er starten på et ræs mod bunden for både de private og statslige medier.

DR forholder sig selv skeptisk til et login og har samtidig rejst spørgsmålet, om en login-løsning også skal gælde TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs