Flertal vil have fri adgang til DR's netmedier

Størstedelen af danskerne mener, at der skal være fri adgang DR's netmedier, viser undersøgelse. Resultatet gør ikke det store indtryk på Danske Medier.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Debatten om login på DR's netmedier raser. Kulturminister Bertel Haarder (V) har meldt ud, at han støtter dagbladenes ønske om login, mens flere politikere i rød blok er fortalere for et helt åbent dr.dk. Selv er DR loren.

Spørger man danskerne, svarer flertallet, at de foretrækker fri adgang til DR's netnyheder, viser en undersøgelse fra Gallup på vegne af Berlingske. I undersøgelsen, der er foretaget i slutningen af september, erklærer 62 pct. af de adspurgte sig enige i, at alle danskere skal have fri adgang til dr.dk. 30 pct. var helt eller overvejende uenige.

Undersøgelsen fra Gallup rokker dog ikke ved opfattelsen hos Danske Medier, interesseorganisationen for de private medier, herunder dagbladene.

"Alle vil jo gerne have det nemmest, men her handler det om en samfundsinteresse, som den enkelte der får spørgsmålet ikke tænker på," siger Ebbe Dahl, direktør i Danske Medier.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, udtalte forleden, at DR gerne vil drøfte login, men tilføjer, at det bliver svært at forklare borgerne, hvorfor det skal være mere besværligt for dem at få adgang til DR, som de allerede har betalt for. Samtidig mener DR's bestyrelsesformand, Michael Christansen, at øvrige statslige medier såsom TV 2 også skal omfattes af en login-løsning, hvis DR skal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også