MediaWatch

Twitter-aktien får hug efter regnskab

Et underskud og udsigten til en fortsat begrænset indtjening får investorer til at sende Twitter-aktien nedad.

Foto: Søren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Selv om regnskabet fra Twitter på overfladen var bedre end ventet, så har det sociale medie fortsat udfordringer med at tjene penge, og fremtidsudsigterne synes ikke at kunne tilfredsstille investorerne, der sender Twitter-aktien ned.

Twitter kom ud af tredje kvartal med en justeret indtjening per aktie på 0,10 dollar, viser regnskabet offentliggjort sent tirsdag aften.

Det var dobbelt så højt som ventet blandt analytikerne, men det ændrer ikke på, at det sociale medie på bundlinjen må notere et underskud på 132 mio. dollar, hvilket dog er en forbedring fra et minus på 175,5 mio. dollar i samme periode året før.

Twitter havde i tredje kvartal en omsætning på 569,2 mio. dollar, hvilket var en anelse højere end analytikernes forventninger, der havde regnet med en toplinje på 545-560 mio. dollar.

For de sidste tre måneder af 2015 venter Twitter en omsætning på 695-710 mio. dollar, men det ligger et pænt stykke fra analytikernes forventninger, der forud for regnskabet havde regnet med en omsætning på den pæne side af 740 mio. dollar.

Udfordringen for Twitter er blandt andet væksten i antallet af brugere. I tredje kvartal voksede basen med 11 pct. til 320 mio. brugere, men analytikerne havde regnet med en vækst på 15 pct., og i USA, der er verdens mest værdifulde reklamemarked, var udviklingen flad.

Udsigterne for fjerde kvartal fik Twitter-aktien til at falde med 12,7 pct. i det såkaldte eftermarked, og dermed har aktien udsigt til en hård dag onsdag, når aktiemarkedet åbner i USA.

Twitter gik på børsen i 2013, men det har ikke udelukkende været en succeshistorie, og aktien befinder sig nogenlunde i niveauet som ved børsintroduktionen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs