MediaWatch

Twitter varsler stor fyringsrunde: Farvel til over 300

Det sociale medie kan være på vej til at tage afsked med 8 pct. af medarbejderne.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Det sociale medie Twitter gør klar til en større fyringsrunde, hvor selskabet vil sige farvel til op mod 8 pct. af medarbejderstaben.

Ifølge Twitters hjemmeside har selskabet 4100 ansatte, og op mod 336 personer kan risikere at skulle se sig om efter et nyt job. De mange fyringer forventes at koste 10-20 mio. dollar i engangsomkostninger for det San Francisco-baserede selskab, skriver Bloomberg News.

Twitter blev børsnoteret i slutningen af 2013, men har langt fra været en succes, da det sociale medie har haft svært ved at tjene penge trods vækst i antallet af brugere.

Siden Twitter fik debut på børsen i USA, har aktiekursen mere eller mindre ligget fladt. Den var oppe i hele 73,31 dollar kort tid efter introduktionen, men er siden faldet tilbage igen og lukkede mandag i 28,75 dollar.

Investorerne lader dog til at være meget positivt stemte omkring den store fyringsrunde, som kan give store besparelser for selskabet. Twitter-aktien ligger til at åbne hele 2 pct. højere på det amerikanske aktiemarked tirsdag.

Det skyldes måske også, at Twitter i forbindelse med meddelelsen har lavet en mindre oppræcisering af de finansielle forventninger til tredje kvartal.

Det sociale medie regner med en omsætning i den gode ende af 545-560 mio. dollar, mens driftsresultatet, EBITDA, ventes at lande i den høje ende af intervallet 110-115 mio. dollar i kvartalet.

Twitter kommer med regnskab for tredje kvartal 27. oktober.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs