Twitter varsler stor fyringsrunde: Farvel til over 300

Det sociale medie kan være på vej til at tage afsked med 8 pct. af medarbejderne.
Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv
RITZAU FINANS

Det sociale medie Twitter gør klar til en større fyringsrunde, hvor selskabet vil sige farvel til op mod 8 pct. af medarbejderstaben.

Ifølge Twitters hjemmeside har selskabet 4100 ansatte, og op mod 336 personer kan risikere at skulle se sig om efter et nyt job. De mange fyringer forventes at koste 10-20 mio. dollar i engangsomkostninger for det San Francisco-baserede selskab, skriver Bloomberg News.

Twitter blev børsnoteret i slutningen af 2013, men har langt fra været en succes, da det sociale medie har haft svært ved at tjene penge trods vækst i antallet af brugere.

Siden Twitter fik debut på børsen i USA, har aktiekursen mere eller mindre ligget fladt. Den var oppe i hele 73,31 dollar kort tid efter introduktionen, men er siden faldet tilbage igen og lukkede mandag i 28,75 dollar.

Investorerne lader dog til at være meget positivt stemte omkring den store fyringsrunde, som kan give store besparelser for selskabet. Twitter-aktien ligger til at åbne hele 2 pct. højere på det amerikanske aktiemarked tirsdag.

Det skyldes måske også, at Twitter i forbindelse med meddelelsen har lavet en mindre oppræcisering af de finansielle forventninger til tredje kvartal.

Det sociale medie regner med en omsætning i den gode ende af 545-560 mio. dollar, mens driftsresultatet, EBITDA, ventes at lande i den høje ende af intervallet 110-115 mio. dollar i kvartalet.

Twitter kommer med regnskab for tredje kvartal 27. oktober.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også