MediaWatch

Stærkt iPhone-salg booster Apples regnskab

Kvartalsregnskabet viser et overskud på 75 mia. kr. Især salget af iPhones bidrager til det amerikanske it-selskabs solide resultat.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto

48 millioner.

Så mange iPhones solgte den amerikanske teknologigigant Apple i årets tredje kvartal, og det er medvirkende til, at overskuddet steg med 31 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Kvartalsregnskabet, som Apple har fremlagt tirsdag aften, viser et overskud på 11,1 mia. dollar. Det svarer til næsten 75 mia. kr. og er cirka 17 mia. kr. mere end sidste år.

Apple lancerede i september den seneste udgave af sin populære iPhone 6, og salget af den var med til at øge antallet af solgte iPhones med 22 pct.

Regnskabet fra verdens største selskab målt på markedsværdi fik umiddelbart Apple-aktien til at stige med knap 3 pct. i den såkaldte efterhandel på Wall Street, men den faldt senere tilbage til udgangspunktet.

Regnskabet kom, efter at Nasdaq-børsen var lukket, men efterhandlen er en god strømpil for, hvordan markedet vil reagere, når børsen åbner onsdag.

"Vi kan nu gå på forlænget weekend med vores stærkeste produktserie nogensinde - inklusive iPhone 6s, iPhone 6s Plus og Apple Watch i forskellige versioner," siger topchef Tim Cook i en pressemeddelelse.

Han kalder de seneste 12 måneder for det bedste finansielle år nogensinde for Apple.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs