MediaWatch

Facebook vil udfordre Youtube på hjemmebanen

Det sociale medie tester en række nye funktioner, der kan tage kampen op med Youtubes enemærke.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Facebook optrapper indsatsen på video-området. Det sker ved at teste nogle nye mobilvideo-funktioner, som skal kunne tage kampen op med konkurrenten Youtube, skriver Politiken.

Facebook tester bla. en særlig fane, der primært spiller en rolle i Facebook på mobilen. Under fanen ligger en opsamling af de videoer, brugerne ellers ville se i nyhedsfeedet. Funktionen minder om en lignende funktion hos Youtube. Derudover vil Facebook i lighed med Youtube gerne anbefale brugerne videoer "Suggested Videos".

Facebook oplyser ikke, hvornår de nye funktioner, udover at de lige nu er i testfasen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs