MediaWatch

Apple sælger flere iPhones end forventet

Techgiganten har modtaget flere forudbestillinger på de nye iPhones end tidligere. Den øgede efterspørgsel kommer især fra Kina.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto

Salget af de nye iPhones går over al forventning.

Apple præsenterede iPhone 6S og iPhone 6S Plus i sidste uge, og virksomheden fortæller mandag, at flere har forudbestilt de nye telefoner over weekenden, end det var tilfældet med sidste års opdateringer.  

Techgiganten afviser at oplyse det præcise tal, men analytikere vurderer over for Reuters, at antallet af bestillinger ligger på omkring 4,25 millioner enheder, hvilket er godt 250.000 flere i forhold til den seneste opdatering af den populære smart phone. Samtidig forventer Apple at sælge op mod 10 millioner styk, når telefonerne kommer i handlen i slutningen af måneden.

Det øgede salg skyldes især, at kineserne har haft mulighed for at forudbestille de nye iPhones i den første weekend efter præsentationen. Det var ikke muligt sidste år, hvor de kinesiske myndigheder først skulle godkende telefonen, før den kunne komme i handlen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs