MediaWatch

Apple sælger flere iPhones end forventet

Techgiganten har modtaget flere forudbestillinger på de nye iPhones end tidligere. Den øgede efterspørgsel kommer især fra Kina.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto

Salget af de nye iPhones går over al forventning.

Apple præsenterede iPhone 6S og iPhone 6S Plus i sidste uge, og virksomheden fortæller mandag, at flere har forudbestilt de nye telefoner over weekenden, end det var tilfældet med sidste års opdateringer.  

Techgiganten afviser at oplyse det præcise tal, men analytikere vurderer over for Reuters, at antallet af bestillinger ligger på omkring 4,25 millioner enheder, hvilket er godt 250.000 flere i forhold til den seneste opdatering af den populære smart phone. Samtidig forventer Apple at sælge op mod 10 millioner styk, når telefonerne kommer i handlen i slutningen af måneden.

Det øgede salg skyldes især, at kineserne har haft mulighed for at forudbestille de nye iPhones i den første weekend efter præsentationen. Det var ikke muligt sidste år, hvor de kinesiske myndigheder først skulle godkende telefonen, før den kunne komme i handlen.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs