MediaWatch

Danske Medier: Vi har modereret DR-modstand

Organisationen for landets private medier mener at være kommet DR en smule i møde, når det gælder nyheder på nettet.

Ebbe Dal, adm. direktør, Danske Medier

I en kronik i Jyllands-Posten kommer Danske Mediers adm. direktør, Ebbe Dal, med endnu et indspark i den verserende debat om DR og public service.

Ebbe Dal mener, at Danske Medier har givet sig på et væsentligt område, nemlig DR's nyheder på nettet. Tidligere lød Danske Mediers ønske, at dr.dk ikke skulle indeholde nyheder formidlet i tekst.

"Nu har vi modereret vores standpunkt, men vi har samtidig foreslået, at licensbetalende husstande skal bruge et login til dr.dk. Det vil give brugerne bedre forståelse for, at nyhedsproduktion koster penge, uanset om de betaler til DR med licensen eller for et abonnement på en avis," skriver Ebbe Dal.

Samarbejde med regionale medier

I kronikken beskylder han samtidig DR for at læne sig op af "at drive deres selvfedme for langt", ligesom han er ude med riven efter DR for at forsøge at bringe usaglige argumenter på banen i debatten.

Han heviser bl.a. til en historie fra sidste uge, hvor DR Danmarks direktør, Anne-Marie Dohm, i et indlæg i Politiken opfordrede til øget samarbejde mellem DR og regionale medier i Danmark. Hun skrev videre, at hun havde mødtes med TV 2-regionernes direktør og en række regionale dagblade.

"Alle ser vi behovet for at samarbejde mere og udbygge samarbejdet, de steder som eksempelvis på Fyn, hvor både dagblade TV2 Fyn og P4 Fyn eksempelvis udveksler indhold – til glæde for borgerne.  Det skal vi have mere af," skrev Anne-Marie Dohm.

En rundringning foretaget af MediaWatch til en lang række dagblade viste imidlertid, at kun én af de adspurgte, Jydskevestkysten, havde holdt et møde med DR Danmark, og avisen havde takket nej til samarbejde med DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs