MediaWatch

Her er vinderen af årets Dona-pris

Berlingskes politiske flagskib på nettet løb med sejren, da foreningen for online journalister til aften uddelte Dona-prisen for femte gang.

Det blev holdet bag Berlingskes Politiko, der vandt, da foreningen Dona til aften afholdt årets faglige event #Dona15, der blev rundet af med prisuddelingen.

Den tidligere Politiko-redaktør Nikolaj Rytgaard (nu Jyllands-Posten) var sammen med politisk reporter Thomas Søgaard Rohde og resten af Politiko-redaktionen nomineret "for valgdækning og nyskabende politisk journalistik".

24 journalistiske projekter var indstillet til Dona-prisen, og den pulje var kogt ind til tre nomineringer.

Politiko var således oppe mod dokumentaristen Anders Kjærulff, der var nomineret for radiomagasinet ”Aflyttet” på Radio24syv samt blogger og skribent Peter Kofoed, der havde fået hele seks indstillinger og var nomineret for sin afdækning af NSA, overvågning og interview med whistleblower Edward Snowden.

Politiko.dk blev lanceret for knapt et år siden med ambitionen om at give overblik og være samlingspunktet for den politiske debat og dækning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs