MediaWatch

Politikens Lokalaviser rykker to redaktioner sammen

Uge-Nyt Fredensborg skal fremover dække byen fra nabokommunen og dele redaktion med søsteravisen her.

Uge-Nyt Fredensborg flytter redaktionen til Hørsholm og skal fremover dele adresse med Ugebladet Hørsholm. Det skriver Uge-Nyt Fredensborg, der fortsat skal udkomme som selvstændig ugeavis.

Både Uge-Nyt Fredensborg og Ugebladet Hørsholm er ejet af Politikens Lokalaviser A/S. Her ønsker man ifølge ansvarshavende chefredaktør Claus Wessel Krogh at samle redaktionelle ressourcer til større enheder.

"Det er en helt naturlig proces og en vigtig del af vores strategi, at vi vil skabe slagkraftige enheder med mange kompetencer, der sikrer, at vi når læserne med de rigtige historier og fastholder vores kunder", siger Claus Wessel Krogh til Uge-Nyt Fredensborg.

I praksis betyder ændringerne, at en journalist fra Uge-Nyts redaktion flytter med til Hørsholm og bliver del af den i forvejen tre personer store redaktion. En anden journalist flytter til en stilling på Hillerød Posten.

Ændringerne sker fra og med uge 37 og betyder samtidig, at Fred Jacobsen, der er tidligere redaktør for Politikens Lokalavisers ugeaviser i Sydjylland, Budstikken, bliver redaktør for både Uge-Nyt Fredensborg og Ugebladet Hørsholm.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs