MediaWatch

LA opstiller seks ønsker til mediepolitikken

Mediestøtten skal udfases, TV 2 og Radio 24Syv skal privatiseres, og DR's arkiver skal stilles gratis til rådighed, lyder nogle af Liberal Alliances bud på fremtidens mediepolitik.

Liberal Alliances medieordfører, Mette Bock | Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

Mette Bock, medieordfører for Liberal Alliance, fremlægger i et debatindlæg i Jyllands-Posten seks forslag til, hvad der skal ske på medieområdet.

Blandt forslagene er tidligere udmeldinger som en fjernelse af mediestøtten og et farvel til den nuværende licensmodel og i stedet et goddag til en abonnementsordning.

Også privatisering af TV 2, Radio 24Syv og DR Koncerthuset indgår i Mette Bocks ønsker til fremtidens medielandskab. Om sidstnævnte skriver medieordføreren i debatindlægget:

"Der produceres fremragende kulturtilbud i DR Koncerthusets fire sale, men det er skandaløst, hvor lidt af dette indhold der finder vej til DR’s medier. Og hvis man alligevel betragter Koncerthuset som en sten i skoen, kan huset og aktiviteterne jo lige så godt drives af andre. Den del af koncertvirksomheden, der allerede hviler økonomisk i sig selv, kan sagtens drives som selvstændig virksomhed. DR’s orkesterdrift, der rummer en række ensembler, bør desuden betragtes i sammenhæng med de øvrige danske ensembler, der hviler på kulturstøtte i dag," skriver Mette Bock.

Sidste punkt på medieordførerens liste er, at DR's arkiv gøres frit tilgængeligt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs