MediaWatch

Twitter får igen underskud trods millioner af nye brugere

De fleste kender os, men kun et fåtal bruger os, siger utilfreds topchef for Twitter. Aktiekursen dykker.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Twitter kan glæde sig over to ting i sit seneste kvartalsregnskab: Antallet af brugere er nu over 300 millioner, og indtægterne runder for første en halv milliard dollar for en tremåneders periode.

Men det amerikanske selskab har fortsat svært ved at tjene penge. Underskuddet før skat blev på 156,1 millioner dollar trods en stigning i omsætningen på 61 procent til 502 millioner dollar.

For hele regnskabsåret forventer San Francisco-selskabet i bedste fald at få en omsætning på 2,7 milliarder dollar eller omkring 18 milliarder kroner.

Størstedelen af indtægterne stammer fra reklamer på for eksempel mobiltelefoner, som brugerne anvender til at få adgang til Twitter. Og dem bliver der flere af.

316 millioner mennesker benytter sig nu af det sociale medie mindst en gang om måneden.

Det er en stigning på omkring 40 millioner i forhold til andet kvartal sidste år.

Men alt for få af de mange millioner er aktive og benytter Twitter til at skrive de korte tekster, som er mediets kendetegn, mener ledelsen.

Jack Dorsey, medstifter af Twitter, og midlertidig topchef indtil en permanent afløser er udpeget, siger ifølge AFP, at regnskabet "viser god fremgang i evnen til at generere indtægter, men vi er ikke tilfredse med væksten i antallet af brugere".

Aktiemarkedet tog umiddelbart godt mod kvartalstallene. Kursen på Twitter steg fem procent på Wall Street, men det holdt ikke længe.

På et møde med investorerne advarede ledelsen om, at det vil tage lang tid før Twitter bliver en folkelig succes.

De fleste har hørt om os, men kun et fåtal bruger os, fastslog Jack Dorsey.

- Vi vil tage den nødvendige tid til at lave en service, som folk vil elske at bruge hver dag. Vi har indset, at det vil vare længe, sagde han.

- Initiativer til at forbedre produktet, som vi har nævnt tidligere, har endnu ikke haft væsentlig indvirkning på at øge antallet af brugere. Det er uacceptabelt, og vi er ikke glade for det, sagde han.

Og den udmelding brød aktiemarkedet sig ikke om. Kursen gik fra et solidt plus til et minus på over 11 procent ifølge CNNMoney.

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs