MediaWatch

Rettighedshavere har meldt piraternes Netflix til politiet

Rettighedsalliancen har indgivet politianmeldelse af den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time. Bagmandspolitiet indleder nu efterforskning.

Streamingtjenesten Popcorn Time er blevet meldt til politiet af Rettighedsalliancen, som repræsenterer danske rettighedshavere, skriver DR.

"Popcorn Time krænker ophavsretten. De distribuerer film og tv-serier uden at have tilladelse fra rettighedshaverne, og derfor har vi anmeldt tjenesten til politiet," siger Maria Fredenslund, leder af Rettighedsalliancen, til DR.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet, bekræfter politianmeldelsen. Senioranklager Dorte Frandsen fortæller, at politiet nu vil efterforske sagen. Bagmandspolitiet vil bla. kigge på, hvordan udlandet har behandlet anmeldelser af Popcorn Time, siger hun.

Senest forbinder den højeste retsinstans i England i en ny dom tjenesten Popcorn Time med ulovlig deling af film. Dommen kræver, at de største britiske teleselskaber blokerer adgangen til fem hjemmesider, hvorfra man kan downloade programmet.

Popcorn Time blev udbredt i 2014, og menes at stamme fra en gruppe anonyme programmører fra Buenos Aires i Argentina. I Danmark bliver tjenesten angiveligt også anvendt af flere og flere som et gratis alternativ til streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs