MediaWatch

Filmbranche har fået spærret adgang til tolv streaming-sider

Efter en klage fra Rettighedsalliancen har en danske domstol spærret for adgangen til 12 streaming-sider. "Gratis reklame," lyder det dog fra en bagmand bag en af siderne.

Foto: Ole Steen/Polfoto/Arkiv

De danske filmbranche har indledt en kamp for at bekæmpe det gratis og ulovlige forbrug af film- og tv-serier.

Forleden varslede branchen og dens advokater, at de har rettet blikket mod streaming-tjenesten Popcorn Time og dens brugere, som de vil ramme med bøder.

Nu er turen så kommet til 12 andre streaming-tjenester. Efter en en klage fra interesseorganisationen Rettighedsalliancen, som repræsenterer film- og musikbranchen, har en dansk domstol spærret for adgangen til 12 streamingsider, skriver mediet Torrent Freak.

De 12 berørte sider er free-tv-video-online.me, watchseries.lt ,solarmovie.is, tubeplus.me, mp3vip.org, rarbg.com, extratorrent.cc, isohunt.to, eztv.ch, kickass.to, torrentz.eu and music-bazaar.com.

Bagmand glæder sig over blokering

Aktionen er et forsøg på at komme det ulovlige forbrug til livs, siger Rettighedsalliancen. Derfor bliver besøgende også mødt med links til lovlige alternativer, når de besøger de blokerede sider.

"Der er tydelige tegn på, at vores tilgang virker. En nylig test har vist, at hvis folk bliver advaret om, at de har forsøgt at besøge en uautoriseret side, vælger 84 pct. ikke at forsætte," udtaler talsperson og leder af Rettighedsalliancen, Maria Fredenslund, til Torrent Freak.

En af bagmændende bag en af de blokerede sider har dog en noget anden opfattelse. Ifølge personen, der ønsker at være anonym, tjener aktionen som gratis reklame for de blokerede sider. Desuden kan brugere stadig tilgå siderne gennem proxy-servere eller andre tjenester, der anonymiserer brugerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs