MediaWatch

Apples overskud imponerer - har solgt 61 mio. iphones

Apples overskud skyder i vejret efter kanonsalg af blandt andet iPhones. Overskuddet overgår forventningerne.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

It-giganten Apple leverede mandag et kanonregnskab, der overgik selv de mest positive analytikeres forventninger.

Årets første tre måneder gav således et overskud efter skat på 13,6 mia. dollar (93 mia. kr.), hvilket var en stigning på 33 pct. fra året før ifølge en meddelelse fra selskabet.

Resultatet er det bedste nogensinde fra virksomheden i regnskabsårets andet kvartal.

Apple solgte rekordmange iPhones, 61,2 mio., og havde en samlet omsætning på 58 mia. dollar (400 mia. kr.). Det er 27 pct. bedre end året før.

Salget af Mac-computere satte ligeledes rekord med 4,6 mio. styks.

Det er især salget af de to produkter, der har pyntet på regnskabet, men en rekordhøj omsætning i App Store skæpper også godt.

"Vi ser et større antal personer, der skifter til iPhone, end i tidligere cyklusser," siger topchef Tim Cook.

Kina næststørste marked

Eneste skuffelse - i forhold til analytikernes forventninger - er, at der i kvartalet kun blev solgt 12,6 mio. iPads.

USA er fortsat det vigtigste marked for Apple, mens Kina nu er rykket op på andenpladsen. 

I kvartalet øgede Apple sin omsætning i Kina med hele 71 pct. i forhold til samme kvartal året før. Det er især en stor appetit efter iPhones, der står bag fremgangen. 

Ud over de stærke tal har Apple andre gode nyheder til sine aktionærer: Selskabet øger tilbagekøbet af egne aktier - dermed reduceres antallet af udestående aktier, hvilket øger værdien af disse - og sætter desuden udbyttet for kvartalet op til 52 cent per aktie.

Kan næsten købe Google

Og it-giganten har masser af penge i kassen: Hele 192 mia. dollar, hvilket næsten rækker til at købe Google, bemærker CNNMoney.

Apple har netop lanceret sit nyeste produkt i form af Apple Watch.

Adm. direktør Tim Cook tør dog ikke komme med et konkret bud på forventninger til salget.

"Det er svært at vurdere efterspørgslen. Men den bliver ved at overgå udbuddet," siger han om uret, der indtil videre er blevet lanceret i ni lande.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs