MediaWatch

Dollar-styrkelse svækker Apple-salg

Den styrkede dollarkurs rammer teknologiselskaber med globalt salg, skriver Financial Times. Senest har Apple meldt ud, at det kan svække kvartalsresultat.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Den seneste styrkelse af den amerikanske dollar går ud over amerikanske selskabers globale salgstal, senest har Apple annonceret, at det kan betyde 2 mia. dollar mindre i indkomsten i kvartalet.

Det skriver Financial Times.

Indtil i sommer har amerikanske selskaber ellers haft medvind fra en svag valuta, men nu går den modsatte vej. Den styrkede dollar og generelt mindre global aktivitet mærkes af store amerikanske selskaber.

"Valutaen har været som en stærk modvind for alle multinationale virksomheder. Det er noget firmaer stærkt skal overveje: Hvad er den fremtidige betydning, og hvorvidt det giver mening at omlægge omkostninger," udtaler Dan Kelley fra amerikanske Fidelity.

En analyse af mere end 100 store amerikanske selskaber foretaget af Financial Times viser, at deres salg er faldet mere end 20 mia. dollar. Særligt teknologisektoren har været ramt af valutaudsving, da disse firmaer er stærkt afhængige af globale salg.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs