MediaWatch

Nordea anbefaler Netflix-aktie - på den korte bane

Opturen for Netflix-aktien, der blev skudt i gang med nyheden om stor kundetilgang i 1. kvartal, kan fortsætte, vurderer Nordea, der dog også tænder advarselslamper.

Kunderne strømmede til Netflix i første kvartal 2015, hvor tredje udgave af successerien House of Cards ramte tv-skærme, tablets og smartphones, og det fik aktien til at stige 18 pct. torsdag.

Trods den store kundefremgang, haltede overskuddet, men det lagde ingen dæmper på euforien, som var med til at sende Netflix i kurs 562 dollar. Det betyder, at aktionærer i dag betaler 146 kr. for én krones overskud eller en såkaldt price/earnings-multiple på hele 146.

Netflix stiger på børsen efter nyt abonnements-hop

Det niveau vækker minder om dotcom-boblen i slutningen af 90'erne, men kortsigtede investorer - der ikke kom med på bølgen torsdag - kan muligvis stadig hente en hurtig gevinst, skriver Nordeas chefaktieanalytiker Michael Borre i en kommentar.

"Kvartalets overskud var egentligt ikke prangende, da det blandt andet var ramt af den stigende dollar. Derfor lå overskuddet under det niveau, som analytikerkorpset havde forudsagt. Normalt er dette opskriften på kurs-katastrofe for en vækstaktie som Netflix, men i dette tilfælde var investorerne ligeglade. Al fokus var på tilstrømningen af kunder," skriver Borre.

God men kortsigtet mulighed

Han mener, at der kan være mere i vente.

"Vi ser en god kortsigtet købsmulighed i aktien. Nyheden om den store kundetilgang er præcis det, som skal til for at drive aktiekursen yderligere op over de kommende uger. Det kræver overvindelse at købe en aktie som dagen forinden steg 18 pct., men i dette tilfælde vurderer vi, at den nye information er så vigtig, at den kan forstærke aktiens optrend."

Han advarer dog selv om, at køb af Netflix-aktier i dagens kursniveau langt fra er for alle. Godt nok er vurderingen, at Netflix er i gang med at forstærke sin markedsposition som den ledende streamingtjeneste i verden, og lykkedes selskabet med dette, er der også udsigt til højere overskud 5-7 år ud i fremtiden, skriver Michael Borre.

Men ligesom DMI har vanskeligt ved at spå om, hvordan vejret bliver om fem dage, rammer de færreste plet, når de forsøger at spå om, hvordan fremtiden ser ud.

Højere risiko end normalt

Nordes chefaktieanalytiker peger på, at det er for tidligt at sige, hvordan streamningtjenesten udvikler sig.

"Derfor er Netflix i vores øje mest egnet som en kortsigtet investering, hvor du hopper med på den stærke kurstrend, som de gode kundetal har startet. Aktiens høje prissætning gør imidlertid, at det langsigtede potentiale næppe er helt så attraktivt som den kortsigtede mulighed. Derfor er Netflix lige nu en aktie for de hurtige investorer, som også er klar til at sælge hurtigt igen," skriver Michael Borre og uddyber:

"Der er dog ingen tvivl om, at dette er en aktie med en højere risiko end normalt. Netop fordi aktiens sande værdi skal skabes ud fra nogle overskud langt ude i fremtiden, er det svært at forudsige denne præcist. Det giver store kursudsving, og det skal man være forberedt på, inden man køber Netflix.

Netflix har en markedsværdi på 34 mia. dollar, men tjente bare 24 mio. dollar i første kvartal 2015.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs