MediaWatch

Netflix lyser grønt i surt amerikansk marked

Streamingtjenesten Netflix er det mest positive islæt i det amerikanske formarked, der op til åbningen torsdag peger mod en negativ handelsdag.

Mens Netflix-aktien løftes 12,3 pct. i formarkedet, indikerer handlen med futures på de store toneangivende amerikanske renteindeks fald for det brede S&P 500-indeks på 0,4 pct., mens teknologiindekset Nasdaq har udsigt til et fald på 0,3 pct. og de tunge Dow Jones-aktier under et stiler mod en tilbagegang også på 0,3 pct.

Netflix, der fornylig havde præmiere på tredje sæson af seersuccesen House Of Cards, rapporterede efter børslukketid onsdag en tilgang af nye abonnenter på 4,9 mio. i første kvartal til i alt 62,5 mio. på verdensplan. De nye kunder var med til løfte omsætningen hos den amerikanske streamingtjeneste med 24 pct. til 1,57 mia. dollar.

Regnskaber præger marked

I det hele taget er stemningen på det amerikanske aktiemarked præget af regnskabsrapporteringen. Og blandt de mere uheldige var datalagringskoncernen Sandisk, der onsdag aften fremlagde et skøn for omsætningen i andet kvartal på 1,15-1,225 mia. dollar mod analytikernes forventninger om en omsætning på 1,42 mia. dollar. Det skuffende regnskab følges til dørs af nedgraderede anbefalinger fra Citi, Credit Suisse, Susquehanna og Deutsche Bank. Formarkedet kvitterer med et kursfald på 7,9 pct.

Finansgiganten Goldman Sachs har præsenteret et regnskab med indtægter på 10,62 mia. dollar mod ventede 9,31 mia. dollar. Indtjeningen per aktie rapporteres justeret til 6,00 dollar mod estimerede 4,26 dollar. Bankaktien løftes 1,1 pct. i formarkedet.

Tobakskoncernen Philip Morris har før markedsåbningen indberettet et kvartalsoverskud per aktie på 1,16 cent mod estimerede 1,01 dollar, som udløser en kursstigning på 3,7 pct. i formarkedet.

Også legetøjskoncernen Mattell ventes at offentliggøres regnskab torsdag.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs