MediaWatch

Producenter vil give pirat-seere "rap over fingrene"

Film- og tv-producenten Ronnie Fridthjof, vil  sammen med bl.a. Zentropa hyre advokater for at uddele bøder til brugerne af ulovlige tjenester som Popcorn Time.

Selv om streamingtjenester som Netflix, TV 2 Play og Viaplay vinder frem, så vokser ulovlige pendanter som Popcorn Time også.

Det får nu flere producenter til at gå nye veje for at bekæmpe det gratis og ulovlige forbrug af film- og tv-serier, skriver Berlingske.

"Popcorn Time tager download skridtet videre, de forstår at lave det enkelt, så alle kan bruge det. Men det er ulovligt, og underminerer hele filmbranchen. Det er sådan set nøjagtigt det samme som, hvis du gik ind i Bilka og tog varer ned af hylden uden at betale for dem. Men hverken politiet eller politikerne gør noget ved det. Det er som om de lever i en anden tid," siger producenten Ronnie Fridthjof, der bl.a. står bag dokumentaren Armadillo.

Vil uddele bøder

Sammen med filmselskabet Zentropa og andre i den danske filmbranche vil producenterne nu hyre private advokater ifølge avisen til at uddele bøder til brugerne af de ulovlige download-tjenester og Popcorn Time.

Bødestørrelsen skal give et "pænt rap over fingrene", der i første omgang ligger mellem 1000-2000 kr., siger Ronnie Fridthjof.

Ifølge jurist på Zentropa Anders Kjærhauge oplevede Zentropa alene sidste år, at deres film blev downloadet ulovligt i 12 millioner tilfælde.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs