MediaWatch

Politiet har ransaget sjællandske tv-pirater

Politiet har slået til mod pirattv-ring på Sydsjælland. En mand fra Lolland er sigtet for ulovligt at distribuere adgang til betalingskanaler til 12 brugere.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har ransaget 13 adresser, hvoraf 12 ulovligt har delt koder og skaffet sig adgang til betalingskanaler, såkaldt "card sharing", skriver Berlingske Nyhedsbureau.

"Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV," lyder det fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

På baggrund af en anmeldelse fra Stop Nordic Content Protection, der repræsenterer bla. Canal Digital og Viasat, ransagede politiet igår 13 adresser primært på Lolland-Falster og i Herlev, Nivå, Nykøbing Sjælland, Skårup og Galten. På 12 af de 13 adresser fandt politiet ulovligt krypteringsudstyr.

En mand fra Lolland menes at være bagmanden bag distribueringen af koderne til de øvrige ransagede adresser. Han er nu anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf om særlig grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed.

Strafferammen for "card sharing" er op til halvandet års fængsel. De 12 sigtede brugere risikerer udover fængselsstraffe også bøder på mellem 10.000 og 20.000 kr., oplyser politiet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs