MediaWatch

Politiet har ransaget sjællandske tv-pirater

Politiet har slået til mod pirattv-ring på Sydsjælland. En mand fra Lolland er sigtet for ulovligt at distribuere adgang til betalingskanaler til 12 brugere.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har ransaget 13 adresser, hvoraf 12 ulovligt har delt koder og skaffet sig adgang til betalingskanaler, såkaldt "card sharing", skriver Berlingske Nyhedsbureau.

"Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV," lyder det fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

På baggrund af en anmeldelse fra Stop Nordic Content Protection, der repræsenterer bla. Canal Digital og Viasat, ransagede politiet igår 13 adresser primært på Lolland-Falster og i Herlev, Nivå, Nykøbing Sjælland, Skårup og Galten. På 12 af de 13 adresser fandt politiet ulovligt krypteringsudstyr.

En mand fra Lolland menes at være bagmanden bag distribueringen af koderne til de øvrige ransagede adresser. Han er nu anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf om særlig grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed.

Strafferammen for "card sharing" er op til halvandet års fængsel. De 12 sigtede brugere risikerer udover fængselsstraffe også bøder på mellem 10.000 og 20.000 kr., oplyser politiet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs