MediaWatch

Politiet har ransaget sjællandske tv-pirater

Politiet har slået til mod pirattv-ring på Sydsjælland. En mand fra Lolland er sigtet for ulovligt at distribuere adgang til betalingskanaler til 12 brugere.

Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har ransaget 13 adresser, hvoraf 12 ulovligt har delt koder og skaffet sig adgang til betalingskanaler, såkaldt "card sharing", skriver Berlingske Nyhedsbureau.

"Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV," lyder det fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

På baggrund af en anmeldelse fra Stop Nordic Content Protection, der repræsenterer bla. Canal Digital og Viasat, ransagede politiet igår 13 adresser primært på Lolland-Falster og i Herlev, Nivå, Nykøbing Sjælland, Skårup og Galten. På 12 af de 13 adresser fandt politiet ulovligt krypteringsudstyr.

En mand fra Lolland menes at være bagmanden bag distribueringen af koderne til de øvrige ransagede adresser. Han er nu anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf om særlig grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed.

Strafferammen for "card sharing" er op til halvandet års fængsel. De 12 sigtede brugere risikerer udover fængselsstraffe også bøder på mellem 10.000 og 20.000 kr., oplyser politiet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere