Nye webtal: Dagligt gennemsnit rykker rundt på top fem

JP/Politikens Hus meldte i går, at de vil fokusere på det gennemsnitlige daglige og ikke månedlige brugertal på nettet. Den vinkel på tallene ændrer styrkeforholdet mellem de største netmedier en del.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det er ikke overraskende til fordel for store netmedier med mange tilbagevendende brugere, at Danske Medier Researchs nye webtal indeholder et dagligt bruger-gennemsnit.

Indtil i går har webtallene været månedstal, men det daglige snit giver en noget anderledes billede af styrkeforholdet mellem medierne.

Det forviser bl.a. Krak.dk, som er nummer fire på toplisten målt på det nye samlede totale tal på tværs af desktop, mobil og tablet, fra top fem over medier med flest daglige brugere i gennemsnit. Med det daglige brugersnit sidder kvintetten af landets største nyhedsmedier på nettet - Dr.dk, Tv2.dk, Eb.dk, Bt.dk og Politiken.dk - dermed alene på top fem.

Nye webtal: Så stor er mediernes digitale slagkraft
De nye webtal fik i går, måske ikke overraskende, koncerndirektør i JP/Politikens Hus, Dorthe Bjerregaard-Knudsen, til at sige, at man på trods af det længeventede totaltal over brugere på tværs af desktop, mobil og tablet, vil bruge dagstallet som deres hovedvaluta.

Ekstra Bladet klart i front

"Når en annoncør skal vælge, hvor annoncekronerne skal investeres, er det daglige brugertal et ekstremt relevant pejlemærke. Mediets gennemsnitlige dækningsevne på dagsniveau er et udtryk for, hvor stor loyalitet og engagement, mediet oplever hos sine brugere," sagde hun i en pressemeddelelse.

Nye webtal: Digitalt dagstal bliver hovedvaluta for JP/Politikens Hus
Det gennemsnitlige dagstal er da også særligt gunstigt for ikke mindst Ekstra Bladet. På toplisten målt på det samlede tal for måneden er Ekstra Bladet kun tredjestørst herhjemme, distanceret af Dr.dk og Tv2.dk. I gennemsnit var der dog 933.507 brugere, der i januar lagde vejen forbi Ekstrabladet.dk. Det gør tabloidavisens netmedie til det klart største mål på det gennemsnitlige daglige brugertal i en måned, der var præget af store nyhedshistorierne som terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris og storm over Danmark.

Børsen og Bold.dk i top 20

Dr.dk må samtidig også se sin dominans skrumpe med den her målemetode, hvor man med gennemsnitligt 697.665 daglige brugere bliver henvist til tredjepladsen af TV 2 med et gennemsnit på 748.403,65 daglige brugere.

Nye webtal: Magasinhuse puffer Dagens.dk-ejer ned ad liste over udgivere
Længere nede på listen falder Berlingske ud af top 10, hvis man man i stedet for det samlede tal for hele måneden, ser på dagstal. Gennemsnitligt lagde 192.312,58 brugere vejen forbi siden i januar. Ser man videre på de gennemsnitlige dagstal vs. samlede månedstal, så er den første af de to metoder også gode nyheder for bl.a. Borsen.dk og Bold.dk. Deres månedstal for januar kvalificerer dem til pladser som henholdsvis 31. og 63. mest besøgte netmedie. Målt på antallet af brugere, der i gennemsnitligt lagde vejen forbi dem på daglig basis ligger de som nr. 15 og 16. Borsen.dk havde i gennemsnit 97.842,06 og 92.960,65 daglige besøgende i januar.

Top 50 største netmedier i januar på dagstal (gn.snit)

Nye webtal: Top 50 netmedier med flest daglige brugere

Samlet brugertal på tværs af platforme i januar

Nye webtal: Top 50 netmedier på tværs af platforme 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også