MediaWatch

Musikstreaming opvejede tab på cd'er i 2014

Indtægter fra streamingtjenester som Spotify, TDC Play og WiMP steg med 50 pct. i seneste kalenderår, oplyser musikselskabernes brancheorganisation IFPI .

De danske musikselskabers indtægter har længe været i frit fald, men nu lader det til, at det er lykkedes at få vendt trenden, skriver Berlingske.

For andet år i træk viser tal fra musikselskabernes brancheorganisation IFPI en lille vækst i den samlede indtjening. Ifølge nye nøgletal fra IFPI havde de danske musikselskaber i 2014 en samlet omsætning for salg af musik på 437 mio. kr – eller en stigning på 1,8 pct. i forhold til 2013.

"Det her den højeste omsætning, siden vi ramte bunden i 2010, og det er meget tydeligt på tallene, at det er streaming, der skaber den her økonomiske vækst," siger Lasse Lindholm, der er kommunikationschef i IFPI, til Berlingske.

Indtægterne fra streamingtjenester som Spotify, TDC Play og WiMP steg med 50 pct. i seneste kalenderår og nu er oppe på samlet 256 mio. kr.

Dermed opvejer streaming-indtægterne det dramatiske fald på salg af både CDer og digitale downloads på henholdsvis 26 og 36 pct. i 2014.

Danmark er næststørste marked for Wimp

WiMP går efter de kræsne musiknydere

Deezer vokser på ryggen af 3

Massivt digitalt musikudbud udvider lyttervaner 

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs