MediaWatch

Musikstreaming opvejede tab på cd'er i 2014

Indtægter fra streamingtjenester som Spotify, TDC Play og WiMP steg med 50 pct. i seneste kalenderår, oplyser musikselskabernes brancheorganisation IFPI .

De danske musikselskabers indtægter har længe været i frit fald, men nu lader det til, at det er lykkedes at få vendt trenden, skriver Berlingske.

For andet år i træk viser tal fra musikselskabernes brancheorganisation IFPI en lille vækst i den samlede indtjening. Ifølge nye nøgletal fra IFPI havde de danske musikselskaber i 2014 en samlet omsætning for salg af musik på 437 mio. kr – eller en stigning på 1,8 pct. i forhold til 2013.

"Det her den højeste omsætning, siden vi ramte bunden i 2010, og det er meget tydeligt på tallene, at det er streaming, der skaber den her økonomiske vækst," siger Lasse Lindholm, der er kommunikationschef i IFPI, til Berlingske.

Indtægterne fra streamingtjenester som Spotify, TDC Play og WiMP steg med 50 pct. i seneste kalenderår og nu er oppe på samlet 256 mio. kr.

Dermed opvejer streaming-indtægterne det dramatiske fald på salg af både CDer og digitale downloads på henholdsvis 26 og 36 pct. i 2014.

Danmark er næststørste marked for Wimp

WiMP går efter de kræsne musiknydere

Deezer vokser på ryggen af 3

Massivt digitalt musikudbud udvider lyttervaner 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs