MediaWatch

Hulu-stifter vil udfordre Youtube med premierevideoer

Den amerikansk startup Vessel vil kapre seere og Youtube-stjerner med en forretningsmodel, hvor seerne betaler små 20 kr. om måneden for at få eksklusiv adgang til nye videoer.

Betal tre dollar om måneden og få førsteret til at se de nyeste videoer med din yndlings "youtuber". Sådan lyder konceptet bag den amerikanske mediestartup Vessel, der vil lancere i begyndelsen af 2015.

Vessel er skabt af stifter og tidl. adm. direktør for streamingtjenesten Hulu, Jason Kilar, samt tidligere teknisk chef på Hulu, Richard Tom, og er en videotjeneste ala Youtube. I modsætning til Youtube står Vessel imidlertid på to ben: en gratis annoncefinansieret version, og en premium version, hvor seerne for 2,99 dollar om måneden skal se på færre annoncer og altså tidlig adgang til video-goodies fra populære, etablerede internet-kendisser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs