MediaWatch

NYT varsler fyringer

100 reporterjob står til at blive nedlagt på New York Times som led i en sparerunde, der også lukker et et abonnementsbaseret mobilsite.

New York Times varsler afskedigelser af omkring 100 medarbejdere på avisens nyhedsredaktion. Det svarer til omkring 7,5 pct. af reporterne i newsroom, skriver avisen.

"Tabet af arbejdspladser er nødvendige for at styre vores omkostninger og gøre det muligt for os at fortsætte med at investere i den digitale fremtid for The New York Times," lyder det i en udtalelse fra ledelsen, udgiver Arthur Sulzberger og adm. direktør Mark Thompson.

Ud over nedbemandingen på nyhedsområdet varsler ledelsen, at et mindre antal stillinger andre steder i huset også vil blive nedlagt.

Lukker mobil-eksperiment

Samtidig lukker mobilsitet NYT Opinion, et abonnementsbaseret debat-site bygget til mobilen, der imidlertid ikke har tiltrukket tilstrækkeligt abonnenter.

Til gengæld fremhæver ledelsen mobilsitet NYT Cooking, der tegner mere succesfulgt, men følger en anden strategi om først at tiltrække læsere - og så sende bede om betaling. NYT Cooking har to uger efter lanceringen haft mere end 1 million unikke brugere ifølge ledelsen.

"Vi mener, at denne proces med at udforske og eksperimentere er afgørende for den fremtidige vækst på The New York Times, og vi vil fortsætte med at støtte og finansiere det," hedder det.

Indtjening falder trods flere abonnenter 

Besparelserne kommer efter afslutningen på tredje kvartal, der har set bundlinjen falde i forhold til tredje kvartal 2013 og trods en vækst i den digitale annonceomsætning på 16 pct. og omkring 40.000 digitale abonnenter - det højeste antal i et kvartal siden 2012.

Det er ikke første gang, at New York Times varsler nedskæringer, både i 2008 og 2009 blev der hvert år sparet 100 job væk. Siden er antallet af medarbejdere på nyhedsredaktionen dog vokset igen og er i dag ifølge avisens ledelse tæt på at være højere end nogensinde med omkring 1.330 - mod 1.250 i slutningen af 2013. Væksten skyldes især ansættelser inden for digitale området som web og video journalister.

Også andre amerikanske aviser har skåret kraftigt på redaktionerne i den seneste tid, herunder The Wall Street Journal og USA Today, der i sommer nedlagde 70 job, skriver avisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs