MediaWatch

Meta-tilsynsråd har bedømt 20 appelsager i sit første år

Det uafhængige tilsynsråd, der modtager appeller fra brugere af Metas sociale medieplatforme om slettede kommentarer og konti, er kommet med sin første årsrapport. Rådet har fået over en million henvendelser.

Får en bruger lukket sin konto på Instagram over brud på det sociale medies retningslinjer, som ejer-koncernen Meta bestemmer, har denne siden oktober 2020 kunne appellere lukningen til det uafhængige tilsynsråd, kaldet Oversight Board. Inden for et år har rådet modtaget 1,1 mio. af den slags appeller, fremgår det i dets første årsrapport.

Af dem har rådet løbende udvalgt cases, bedømt dem og har efterfølgende bedt Metas moderatorer om enten at omstøde beslutningen eller bibeholde den. 20 af sådanne afgørelse er det blevet til fra oktober 2020 til december 2021. 14 af afgørelserne bad om omstødelse, mens rådet i seks tilfælde var enig med Metas beslutning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

EU-pulje for nyhedsmedier åbner

Europa-Kommissionens organisation Creative Europe har lanceret en pulje for journalistiske partnerskaber på tværs af landegrænser, som skal understøtte bæredygtige forretningsmodeller for nyhedsmedier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs