MediaWatch

Flere end hver tredje dansker deler password til indholdstjenester

En stor del af de danske mediebrugere, der deler adgang til fx Netflix, vil selv tegne abonnement til den delte tjeneste, hvis det blev umuligt at snyde systemet, viser ny Wilke-undersøgelse lavet for Rettighedsalliancen.

Foto: Jenny Kane/AP/Ritzau Scanpix

Det er relativt nemt og konsekvensfrit at dele sit abonnement på digitale indholdstjenester, selvom man er klar over, at det er imod reglerne. Det er til gengæld en stor hovedpine for udbyderne, der taber omsætning for hvert delt password.

I Danmark deler 37 pct. deres password med personer uden for husstanden, ifølge en spørgerundersøgelse analyseselskabet Wilke har foretaget for interesseorganisationen Rettighedsalliancen. Over halvdelen af de delende brugere ved godt, at det bryder med tjenesternes vilkår, men deler altså alligevel password.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs