MediaWatch

Mediealliance hyrer Netflix-chef til at sætte skub i forhandlinger med techkoncerner

Knap et år efter stiftelsen af et forvaltningsselskab, der på vegne af en lang række danske medier skal forhandle betalingsaftaler med platforme som Google og Facebook, ansætter selskabet en adm. direktør, som skal få gang i egentlige forhandlinger.

Foto: PR / Netflix

Karen Rønde træder 1. juli ind som adm. direktør for Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation, DPCMO, som adm. direktør. Det er vedtaget på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i forvaltningsselskabet torsdag.

Det er selskabets første direktør, siden det blev stiftet i juli sidste år af en lang række danske mediehuse. Formålet med DPCMO er at kunne forhandle betaling for danske nyheds- og aktualitetsmediers rettigheder kollektivt, når deres indhold kommer i omløb på nettet, hvilket især sker på sociale medieplatforme som Facebook eller i søgeresultater hos Google.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs